Σελίδες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μπουκίτσες κοτόπουλο φούρνου μαριναρισμένο σε γιαούρτι!

Γειά σας! 

Μετά από πολύ καιρό χωρίς αναρτήσεις αποφάσισα να γράψω στο blog αυτή τη συνταγή με κοτόπουλο η οποία με έχει κυριολεκτικά 'σώσει' πολλές φορές! Και λέω ότι με έχει σώσει γιατί το αποτέλεσμα είναι πάντα σίγουρο και νοστιμότατο, βγαίνει αρκετά μεγάλη ποσότητα για κυρίως πιάτο σε τραπέζι με 4-6 άτομα και είναι ένα πιάτο που αγαπάνε και τα παιδιά. Η συνταγή δεν είναι δική μου, την είχα δει παλαιότερα σε κάποια εκπομπή που δεν θυμάμαι, αλλά παρότι την έχω ψάξει στο διαδίκτυο δεν την έχω βρει, οπότε σας την παραθέτω και ελπίζω να σας βοηθήσει και να σας αρέσει όσο και σε μένα! Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία να σας δείξω το αποτέλεσμα (θα την προσθέσω οπωσδήποτε την επόμενη φορά που θα φτιάξω την συνταγή) αλλά πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε. 

Υλικά (για ένα μεγάλο πυρέξ ή μεσαίο ταψί):

2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
300γρ. γιαούρτι 2% ή πλήρες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Γαλέτα (περίπου μια μεγάλη κούπα)
τριμμένο τυρί (περίπου 300γρ.)
αλάτι – πιπέρι
λίγο βούτυρο
λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φιλέτα σε όμοιες μικρές μπουκίτσες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μαλακά να πάει το γιαούρτι σε όλο το κοτόπουλο. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα να μαριναριστεί. Όσο πιο πολύ μαριναριστεί τόσο πιο ζουμερό θα γίνει το κοτοπουλάκι στο τέλος.

Ετοιμάζουμε σε ένα πιάτο (ή μπολ) μίγμα με την γαλέτα και το τριμμένο τυρί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να είναι ομοιόμορφο το μίγμα.
Αν χρησιμοποιήσουμε πυρέξ βουτυρώνουμε ελαφρά όλο τον πάτο. Σε ταψί μπορούμε να βουτυρώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε bake foil.
Παίρνουμε μια μία τις μπουκίτσες του κοτόπουλου από το μπολ με το γιαούρτι, τις  βουτάμε στο μίγμα με την φρυγανιά και το τυρί να πάει παντού και τις βάζουμε στο πυρέξ ή στο ταψί κολλητά την μια στην άλλη. Θα πρέπει οι μπουκίτσες να μην καλύπτουν η μια την άλλη ώστε να κάνουν ωραία τραγανή κρούστα. 
Μόλις τελειώσουμε με όλο το κοτόπουλο, βάζουμε λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω στις μπουκίτσες σε διάφορα σημεία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο (ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 1 ώρα).


Καλή μας όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου