Σελίδες

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Τιραμισού

Υλικά:
400 γρ. μπισκότα Vicenzovo
400 γρ. ιταλικό τυρί mascarpone
4 αυγά
100 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
2 φλ. καφέ espresso ή πολύ δυνατό μαύρο καφέ
5 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) σκόνη κακάο

Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το mascarpone χτυπώντας ελαφρά και ρίχνουμε στο μείγμα την μαρέγκα από τα ασπράδια των αυγών. Στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί τα μισά μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στον καφέ ελαφρά. Απλώνουμε την μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε δεύτερη στρώση (μπισκότα - κρέμα). Κοσκινίζουμε σε όλη την επιφάνεια σκόνη κακάο. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

* Την συνταγή μου την έδωσε η αγαπημένη μου φίλη Βίκη από
την οποία δοκίμασα και το γλυκό και μου φάνηκε πραγματικά εξαιρετικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου