Σελίδες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Φαρυγγίτιδα & φυσική θεραπεία

Ένα από τα προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουμε μικροί και μεγάλοι ιδιαίτερα το χειμώνα είναι η φαρυγγίτιδα. Η φαρυγγίτιδα για κάποια άτομα τείνει να γίνεται χρόνιο πρόβλημα με ιδιαίτερα βαριά συμπτώματα που δύσκολα υποχωρούν. Τυχαία διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με σπιτικά γιατρικά για την αντιμετώπιση της φαρυγγίτιδας, το οποίο και παραθέτω στη συνέχεια, ελπίζοντας ότι θα μας βοηθήσει στην δύσκολη στιγμή....

photo@coolhealthguides
"Η φλεγμονή του φάρυγγα είναι γνωστή ως φαρυγγίτιδα. Ιώσεις, βακτηριακές μολύνσεις και αλλεργίες σχετίζονται άμεσα με την συγκεκριμένη διαταραχή της υγείας.


Τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας περιλαμβάνουν πονόλαιμο, βήχα, φτάρνισμα, ήπιο πονοκέφαλο και πυρετό, συνήθως χαμηλότερο από 38.8C.



Κάποιες φορές η φαρυγγίτιδα συνοδεύεται από πρησμένους λεμφαδένες, πόνους στο σώμα, ρίγη, κόπωση, μείωση της όρεξης, υψηλό πυρετό, ερεθισμό στην σπλήνα ή στο συκώτι. Τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλά σπιτικά γιατρικά.


Θεραπεία της φαρυγγίτιδας

Οι ασθενείς θα πρέπει να ξεκουράζονται αρκετά, να πίνουν αρκετό νερό και υγρά. Ζεστές σούπες και ζωμοί μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των συμπτωμάτων. Οι γαργάρες με αλατισμένο νερό αρκετές φορές καθημερινά μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής, καθώς το αλάτι αποτελεί φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να σκοτώσει τους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για την μόλυνση του φάρυγγα.

  • Μέλι
Το μέλι είναι φυσικό αποχρεμπτικό. Μπορεί να καταστείλει τον βήχα και να μειώσει τον πόνο του λαιμού. Χρειάζεται ένα κουταλάκι του τσαγιού μέλι δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, μέλι δεν θα πρέπει να δίνεται στα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 μηνών. 

  • Φύλλα βασιλικού
Τα φύλλα βασιλικού μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κουτάλι της σούπας χυμός βασιλικού δύο φορές την ημέρα. Για καλύτερα αποτελέσματα, ο χυμός του βασιλικού μπορεί να αναμειχθεί με μέλι. 

  • Τζίντζερ
Ο χυμός ενός φρέσκου τζίντερ μπορεί μειώσει την ενόχληση στο λαιμό. Το τζίντερ βοηθάει πολύ στην διευκόλυνση της αναπνοής. Μειώνει την βλέννα και θεραπεύει τα συμπτώματα του κρυώματος και του βήχα που σχετίζονται με την φαρυγγίτιδα. 

  • Σκόρδο
Το σκόρδο αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό και μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια που συσχετίζονται με την φαρυγγίτιδα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν 3 - 4 σκελίδες σκόρδο την ημέρα. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάψουλες σκόρδου. Ωστόσο, τα συμπληρώματα σκόρδου μπορεί να είναι ακατάλληλα για άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή αντιπηκτικών. 

  • Βιταμίνη C
Μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνη C  πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή των ασθενών με φαρυγγίτιδα. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό και επιταχύνει την θεραπεία. Τα συμπληρώματα βιταμίνης C είναι πολύ ευεργετικά για τους πάσχοντες από φαρυγγίτιδα. 

  • Συμπληρώματα ψευδαργύρου (zinc)
Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να θεραπεύσουν τον πονόλαιμο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι καραμέλες ψευδαργύρου συνήθως προτείνονται για την μείωση του βήχα, για το κρύωμα και τον πονόλαιμο. Ωστόσο, η ποσότητα ψευδαργύρου από συμπληρώματα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 mg την ημέρα."


Πηγή:  http://www.natural-homeremedies.org/blog/pharyngitis-treatment/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου