Σελίδες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

SCRUB προσώπου για μικτές επιδερμίδες

Το δέρμα μου είναι μικτό, δηλαδή λιπαρό μέτωπο, μύτη και πιγούνι με ξηρά μάγουλα, και με τάσεις ακμής. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα scrub προσώπου για την βελτίωση της υφής και τον βαθύτερο καθαρισμό του αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούσα ότι αν και το πρόσωπο έδειχνε πιο καθαρό μετά την εφαρμογή τους, ύστερα από μερικές μέρες είχα επιδείνωση της ακμής. Αργότερα έμαθα ότι για περιπτώσεις σαν την δική μου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται scrub με κόκκους καθώς έχουν την τάση να "μεταφέρουν" στοιχεία από τα σπυράκια και σε άλλα σημεία του δέρματος με αποτέλεσμα να μολύνονται και αυτά. Ωστόσο, τα scrub χωρίς κόκκους δεν έδειχναν να βοηθάνε αρκετά τις λιπαρές περιοχές του δέρματος. Αδιέξοδο! Απογοητευμένη σκέφτηκα να δοκιμάσω μια πολύ απλή σπιτική συνταγή για scrub προσώπου που θα την έφτιαχνα μόνη μου και θα την διαφοροποιούσα ανάλογα με τις αντιδράσεις του δέρματός μου. Με την σκέψη αυτή κατέληξα στην ακόλουθη απλούστατη συνταγή.

Φωτό: © Fotolia

Υλικά:
1/2 - 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ανακατεύουμε μαλακά όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο με μαλακές κυκλικές κινήσεις. Με το scrub αυτό επιμένω με τις κυκλικές κινήσεις στα λιπαρά σημεία, όπως η μύτη, ενώ στα πιο ευαίσθητα σημεία, όπως τα μάγουλα και τα σημεία όπου υπάρχουν σπυράκια εφαρμόζω πολύ μαλακά. Στη συνέχεια, αφήνω το scrub στο πρόσωπο για 5-10 λεπτά και τέλος ξεβγάζω απαλά με νερό.

Παρ΄ ότι το scrub έχει κόκκους δεν παρατηρώ την ένταση της ακμής μετά την εφαρμογή του scrub. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι το scrub είναι απόλυτα φυσικό και στο ότι αποφεύγω την πίεση στα ευαίσθητα σημεία. Το αποτέλεσμα στα λιπαρά σημεία είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό και το μέλι αφήνει την επιδερμίδα ιδιαίτερα ενυδατωμένη. Και φυσικά, η παρασκευή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη!

Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, περιμένω τα σχόλιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου